man 17" maziukas... o 13" tai wtf?

gal geriau nusipirk ipod/iphone ir per ji ziurek filmus

tie apple nesiojami pc tai isvis lievi yra, nebent padare revoliucija per pastaruosius metus, nes pries metus mzdg zinojau apie visus geresnius gamintojus kas kokius laptopus gamina, nes ieskojaus sau. jei tu nori nelaginancio kompo, nepirk apple laptopo, jie skirti nesiojimui lengvam, bet tikrai ne normaliam darbui.. nebent prezentacijas kokias daryt/skype pasileist/ muzika pagrot, bet ne tokiem dalykam kaip photoshopai, nebent tu su tuo photoshopu darai 200px dydzio paveiksliukus

is laptopu siulyciau dell'us pasiziureti ir tik nepirkti jokiu budu is parduotuves jau sukomplektuotu, jie lievi 95% buna, kad ir koks gamintojas.. padaro taip kad patraukliai atrodytu ir tiek, o galia kompo dazniausiai neatitinka parametru, kuriuos daugelis zmoniu supranta, ten pvz ram kiekis ir pns, o zmones neziuri i magistrales, ribojimus ir pns sh. kas daznai nulemia ar kompas sukas kaip 386 ar kaip quadro core'as
13" - ziauriai mazas webu kurimui, nes nieks netelpa, beto tas 13" palaikys maza rezoliucija, net jei ir didele uzsidetum, tai viskas tokie maziukai butu, kad akis susivarytum. pas mane 17" dell'as, mokejau ~5.5k litu, susirinkau pats dalis, uzsakiau is dell.com surinko ir atsiunte i perpardavinetoju parduotuve lietuvoj, viskas uztruko gal menesi, kol susirinkau viska dar 2~ bet uztat db turiu laptopa, kuris turi 17" monitoriu 1920*1200 rezoliucja (i kuria man vistiek netelpa viskas

) ir nelagina visokiu assasin creed'us ir kt. naujausius zaidus, nekalbant jau apie photoshop su dideliais failais atidara, dream'a su kruva tab'u, flasha, firefox kruva tabu, ie kelis tabus, safari, opera, chrome'a, wamp serva, iTunes, skype, antivirusa ir kt sudniekius paleistus 1 metu. p.s. nzn ar dar gamina sita modeli, bet gali pasiklausinet parduotuvese, kurios prekiauja dell'ais ar gali uzsakyti dell inspiron 1720 su max konfiguracija, kad butu visi ram slotai uzpildyti maksimaliai, best procas, vaizdas, hardai po 7.2k rpm.
rezume, gal tu pasidomek kompu testais, nepasikliauk ka zmones kalba, nes daznai kalba bileka ; ) ypac apie kompu greicius.. apie apple mano nuomone tokia: ipodai - super, iphone - super, nesiojami kompai - nebent paskaitom vest ar kitiems minimaliams poreikiams, kur nereikia galios, stacionarus kompai - nzn, gal ir nieko, tik kaina neatitinka jau tikrai, jei lygint su nauju pc + win 7. Beja, irasinet i apple kompa windowsus, tai tas pats kas i formule pripilt e95 benzo ir bandyt isspaust 350 km/h.